OVO NEMA DA SE KUPI Hrskave štrudlice punjene džemom, tope se u ustima, a što duže stoje sve su ukusnije
Sastojci za hrskave štrudle sa džemom:
- 500 g običnog brašna
- 250 g putera
- 180 g pavlake
- 70 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- džem po želji
- šećer u prahu za dekoraciju
Priprema hrskavih štrudli sa džemom:
Mešajte puter sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete glatku i penastu smesu. Za takvu teksturu biće vam potrebno oko pet minuta mešanja. Zatim dodajte pavlaku i dobro promešajte sa puterom i šećerom. Na kraju malo po malo dodavati brašno i ručno sjediniti sa ostatkom smese.
Nemojte dodavati svo brašno odjednom, jer će to otežati mesenje glatkog testa. Trebalo bi da dobijete glatko testo koje se ne lepi za tepsiju, ali ako primetite da je malo lepljivo, slobodno dodajte još malo brašna. Testo ne treba da se hladi, ali možete odmah da počnete da oblikujete štrudle. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite testo u pravougaonik debljine najviše pet milimetara.
Sada nožem ili sekačem podelite testo na trake širine najmanje šest, a najviše osam centimetara. Razmažite džem po sredini svake trake. Možete i kašikom, a još jednostavnije i urednije rešenje je da koristite dresir kesu u koju stavite džem pa ga jednostavno namažete po testu.
Sada prenesite ivice testa preko džema, pažljivo ih čvrsto stisnite prstima i spojite i poravnajte. Sada pažljivo prebacite štrudle u pleh koji po želji možete obložiti papirom za pečenje, a sa donje strane treba da bude deo sa spojenom ivicom. Savijače pre pečenja isecite nožem ili oštrijom metalnom špatulom na željenu dužinu i zatim ih stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni Celzijusa.
Pecite ih oko 20 minuta, a u zavisnosti od snage rerne i nekoliko minuta manje. Štrudle ne smeju mnogo da požute, moraju ostati malo svetlije. Nakon pečenja, ohladite ih i obilno pospite šećerom u prahu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)