Poslastica koju ćete obožavati: Čokoladni čizkejk (RECEPT)
Jedno parče vam neće biti dovoljno
SASTOJCI:
- 300 g mlevenog keksa
- četiri kašike maslaca
- kašika kakao-praha
- dve kašike meda
- ZA FIL:
- 700 g maskarpone sira
- šolja slatke pavlake
- šolja šećera
- kašičica skroba
- tri veća jajeta
- ekstrakt vanile
- kašika soka od limuna
- pola šolje karamel sosa
- šolja kikirikija
- 100 g čokolade
PRIPREMA:
Sjediniti keks, otopljeni maslac, kakao i med, te dobijenu smesu utisnuti u okrugli kalup.
Maskarpone umutiti sa slatkom pavlakom, šećerom, jajima, vanilom, skrobom i sokom od limuna. Preliti preko kore i peći u rerni na 170 stepeni oko 55 minuta.
U međuvremenu otopiti čokoladu na pari. Prohlađen čizkejk preliti sosom od karamele i čokoladom, posuti kikirikijem, ohladiti u poslužiti.