NEODOLJIVA KREMASTE POSLASTICA Mlečna čokoladna torta, suptilan ukus nežnog zadovoljstva
Toliko je dobrog ukusa da nećete moći da prestanete da jedete
Ova torta će vam oduzeti malo vremena, ali vredi truda. Idu 2 kore, 2 kremasta fila i čokoladna glazura. Možete da je poslužite kada su rođendani ili slave.
Sastojci:
Za kore:
10 belanaca
160 g šećera
200 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
Za fil:
1 l mleka
10 žumanaca
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g šećera
250 g margarina ili putera
250 g mlečne čokolade
250 g bele čokolade
Za dekoraciju:
200 g mlečne čokolade
200 ml slatke pavlake
seckani orasi za posipanje
Priprema:
Mutite belanca (5 belanaca) postepeno dodajući šećer (80 g). Umutite u čvrst šne, pa dodajte brašno (1 kašika) i mlevene orahe (100 g). Promešaje i sipajte kalup prečnika 26 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Sa preostalim sastojcima ispecite drugu koru. A možete da sjedinite sve odjednom, pa da podelite na 2 jednake smese za 2 kore. Kako je vama lakše.
Žicom umutite žumanca, puding od vanile, brašno, šećer i 200 ml mleka. Preostalo mleko stavite da se kuva, pa dodajte smesu od pudinga. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan dodajte belu, a u drugi dodajte crnu čokoladu. Mutite dok se čokolada ne otopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Skinite foliju, pa umutite i u svaki dodajte po 125 g maslaca sobne temeprature i sjedinite mikserom.
Preko prve kore namažite pola čokoladnog fila, pa pola belog fila. Zatim stavite drugu koru, pa preostali čokoladni i beli fil. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko. Ostavite tortu preko noći u frižideru. Pospite seckanim orasima.