Više nećete ni pomisliti na kupovni: Recept za domaći krem sir
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l punomasnog mleka
  • 2-3 kašike soka od limuna
  • 3 kašike neutralne pavlake
  • malo soli

Priprema:

Zagrevajte mleko na umerenoj vatri, sve dok ne prokuva, a zatim dodajte sok od limuna i kuvajte nekoliko minuta, uz konstantno mešanje.

Kada se mleko bude zgusnulo i kada se masnoća bude izdvojila, šerpu sklonite sa ringle, a smesu zatim procedite kroz gustu gazu, a zatim sir, koji je ostao unutra, prebacite u blender.

Nakon toga, dodajte so i neutralnu pavlaku i sve dobro izmiksajte, dok ne dobijete kompaktnu kremastu smesu.

Ukoliko nemate blender, poslužiće i ručni mikser. Sir čuvajte u frižideru, u staklenoj činiji sa poklopcem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading