Ručak za celu porodicu: Punjene paprike iz rerne
Ukusno jelo
Sastojci:
- 10 paprika babura
- 400 g mlevenog mesa
- 50 g pirinča
- 1 paradajz
- 1 šargarepa
- 500 ml soka od paradajza
- 1 glavica luka
- so, biber
Priprema:
Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine.
Sve dobro izmešajte, a najbolje da smesu mešate rukama da se svi sastojci lepo povežu. Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa.
Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike.
U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.
Pokrijte sud folijom, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peku.
Posle 45 minuta skinite foliju i pustite još pola sata da se paprike zapeku. Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne