Tajna je u jednom sastojku: Recept za najukusnije batake

alo.rs/noizz/Lj.Č. | Žena 30.10.2022 18:00

Sočni i mekani

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg pilećih bataka
  • 4 glavice crnog luka
  • imunov sok od 3 limuna
  • 3 čena belog luka
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 10 g peršuna
  • 3 kašičice senfa
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 50 ml pileće supe

Priprema:

Naseckajte luk na kriške (ne pretanko) i prebacite ga u posudu, a zatim ga prelijte pavlakom za kuvanje, uljem, limunovim sokom, belim lukom, senfom, biberom, solju i seckanim peršunom.

Sve dobro promešajte i prelijte preko pilećih bataka. Promešajte kako bi se smesa zalepila za batake. Poklopite posudu poklopcem ili prekrijte folijom i pustite da se piletina marinira barem jedan sat.

Batake izvadite iz marinade i stavite ih u duboku šerpu u kojoj ste prethodno ugrejali ulje i pustite ih da se prže nekoliko minuta. Ne zaboravite da ih okrenete.

Zatim dodajte marinadu i promešajte. Na kraju dodajte pileću supu, poklopite i pustite da se krčka na slaboj vatri 30 do 45 minuta.

Kada je jelo gotovo pospite ga seckanim svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji. To mogu biti pirinač, njoke, kroketi, krompir.

Expand player
Pogledajte više