VRHUNSKI BALANS LEPOTE I UŽIVANJA Kolač "noć u Veneciji", parče romanse na vašem tanjiru

Slobodanka Ćorić | Žena 02.11.2022 09:51

Odličan recept i definitivno nešto najukusnije što sam probala

Foto: Youtube/Printscreen

Kokos list:

6 belanaca
6 kašike šećera
100 gr kokosa
5 kašika brašna

Kakao list:

4 jajeta

4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1/2 kesica praška za pecivo

Fil:

6 žumanaca
150 gr šećera
5 kašika mleka
200 g margarina
1 vanilin šećer

Glazura:

150 gr mlečne čokolade
50 gr margarina
5 kašike mleka

Priprema:
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh veličine 35x25cm pa ostavite.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni. Proverite posle 15 minuta.
Pomešsajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mleko pa stavite na paru da se skuva. Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite. Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih biskvita stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h, pa izvadite i pripremite glazuru.
otopite mlečnu čokoladu sa mlekom i margarinom pa premažite preko kolača i ostavite da se stegne pa isecite i poslužite.

Expand player
Pogledajte više