Vreme je za nešto na kašiku: Recept za domaću pileću čorbu
Sastojci
Potrebno je:
- 2 krompira
- 3 šargarepe
- 1 šoljica graška
- 1 šoljica naseckane boranije
- 2-3 pilećeg mesa po izboru
- 2 kašike brašna
- ulje
- so
- suvi biljni začin
- biber
- mirođija
Priprema
Meso obarite posebno, najbolje u ekspres loncu, očistite od žilica, kostiju i kožica i sitno naseckajte. Šargarepu, krompir i boraniju naseckajte na kockice i sve povrće (uključujući i grašak) stavite na malo ulja (da pokrije dno posude) da se dinsta. Dolijte malo vode.
Kad povrće počne da mekša dodajte meso, malo posolite, dodajte brašno i kratko propržite, nalijte vodom do željene gustine, stavite malo biljnog začina i ostavite da provri. Kad provri smanjite vatru i kuvajte dok svo povrće ne bude kuvano.
Pred kraj kuvanja začinite čorbu po ukusu: po potrebi dodajte još soli i začina, kao i malo bibera i sitno seckane mirođije.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)