Tako hrskavi: Napravite najukusnije krompiriće
Obožavaćete ih
Sastojci
Potrebno je:
- 6 krompira
- oko 150 g prezli
- 2 kašike palente
- 1 kašičica belog luka u prahu
- po želji slatke mlevene paprike
- po želji suvog biljnog začina
- malo bibera
- po potrebi ulja
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
Oljušten i opran krompir iseći na kriške. Prosušiti ga krpom i presuti u činiju. Krompir preliti maslinovim ulje. Sjediniti.
U posebnoj posudici pomešati prezle, palentu, beli luk u prahu, začine. Potom svaki krompir pojedinačno uvaljati u napravljenu smesu.
Gotove ređati na tacnu.
U odgovarajućem tiganju zagrejati ulje. Neka ima malko više ulje, da krompiri budu bar do pola prekriveni. Pržiti krompiriće oko 20 minuta na smanjenoj vatri. Gotove ređati na papirni ubrus.
Vedžis služiti vruć uz neko meso, ribu ili salatu.