BOŽANSTVENA SENZACIJA O KOJOJ SE PRIČA Šubertova torta, desert sa 5 zvezdica

alo.rs/S.Ć. | Žena 04.11.2022 09:09

Sočna torta, topi se u ustima, a zbog nje se prekida dijeta

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci 

1. Testo:

  • 4 jaja
  • 100 g maslaca
  • 80 g badema
  • 80 g šećera
     

2. Testo:

5 jaja

100 g šećera
80 g oraha
20 g mrvica od keksa
 

Fil:

4 žumanca
100 g šećera
0.125 l slatke pavlake
vanilin šećera
150 g maslaca
džem od kajsija

Glazura:

100 g čokolade
malo mleka
50 g šećera
maslaca

Priprema

1. Testo: Dobro umutiti maslac sa žumancima, dodati šećer pa nastaviti sa mućenjem
Umešati mlevene bademe i struganu čokoladu
Na kraju treba pažljivo umešati čvrst sneg od belanaca
Ispeći u pećnici
 

2. Testo: Umutiti 1 jaje i 4 žumanca sa šećerom
Masu treba dugo mutiti i onda dodati mlevene orahe i mrvice od keksa, a na kraju čvrst sneg od 4 belanaca
Ispeći i ovo testo u pećnici

Priprema fila: Umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i slatkom pavlakom

Na pari kuvati masu dok se ne zgusne, pa je ohladiti

U prohlaðenu masu umešati umućen maslac

Raseći obe pečene kore na pola

Na tacnu za tortu staviti prvo koru sa maslacom, premazati džemom od kajsija, namazati filom, pa staviti koru od oraha ponoviti (džem pa fil) i tako redom

Završiti korom od oraha

Onda tortu premazati odozgo i sa strane, pa preliti glazurom od čokolade

Glazura: Rastopiti na štednjaku čokoladu i šećer sa malo mleka, dodati maslac
Pa kad počne da se zgušnjava brzo preliti tortu odozgo i okolo

Expand player
Pogledajte više