BOŽANSTVENA SENZACIJA O KOJOJ SE PRIČA Šubertova torta, desert sa 5 zvezdica
Sastojci
1. Testo:
- 4 jaja
- 100 g maslaca
- 80 g badema
- 80 g šećera
2. Testo:
5 jaja
100 g šećera
80 g oraha
20 g mrvica od keksa
Fil:
4 žumanca
100 g šećera
0.125 l slatke pavlake
vanilin šećera
150 g maslaca
džem od kajsija
Glazura:
100 g čokolade
malo mleka
50 g šećera
maslaca
Priprema
1. Testo: Dobro umutiti maslac sa žumancima, dodati šećer pa nastaviti sa mućenjem
Umešati mlevene bademe i struganu čokoladu
Na kraju treba pažljivo umešati čvrst sneg od belanaca
Ispeći u pećnici
2. Testo: Umutiti 1 jaje i 4 žumanca sa šećerom
Masu treba dugo mutiti i onda dodati mlevene orahe i mrvice od keksa, a na kraju čvrst sneg od 4 belanaca
Ispeći i ovo testo u pećnici
Priprema fila: Umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i slatkom pavlakom
Na pari kuvati masu dok se ne zgusne, pa je ohladiti
U prohlaðenu masu umešati umućen maslac
Raseći obe pečene kore na pola
Na tacnu za tortu staviti prvo koru sa maslacom, premazati džemom od kajsija, namazati filom, pa staviti koru od oraha ponoviti (džem pa fil) i tako redom
Završiti korom od oraha
Onda tortu premazati odozgo i sa strane, pa preliti glazurom od čokolade
Glazura: Rastopiti na štednjaku čokoladu i šećer sa malo mleka, dodati maslac
Pa kad počne da se zgušnjava brzo preliti tortu odozgo i okolo
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)