MESITE PO STARINSKIM RECEPTIMA Ratarska pita sa sirom, za potpuno uživanje

alo.rs/S.Ć. | Žena 05.11.2022 09:24

Testo je dobro umešano kad celu jufku presečeš na pola, a ona bude šupljikava

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

600 g mekog brašna tip “400”
25 g svežeg kvasca
2,5 dl vode
1 kašičica šećera
2 jajeta
1 jaje za premazivanje

50 ml ulja
1 kašičica soli
350 g mladog sira
60 g masti
60 g putera
susam

Pripreme:

U dublju posudu sipati mlaku vodu, razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna , te ostaviti na toplom da nadođe. Uvanglicu sipati polovinu brašna, dodati so, jaja, ulje i nadošao kvasac, zatim promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.


Umešeno testo ostaviti da nadođe. Potom testo premesiti i podeliti na 9. jufki i ostaviti ih da miruju oko 20 min. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Uzeti jednu jufku i rastanjiti je oklagijom. Staviti je u tepsiju pa premazati rastopljenom smesom od mast ii putera.

Preko staviti sira i preklopiti drugom korom.

Postupak ponavljati dok se ne utroši sav material. Poslednju koru premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Gotovu pitu iseći na trouglove pa je ostaviti da nadođe. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok ne porumeni, oko 45 min.

Expand player
Pogledajte više