SLATKA ČAROLIJA Rimljanka, kremasta torta savršenog ukusa
Sastojci za koru:
- 5 belanaca,
- prstohvat soli,
- 7 kašika šećera,
- pola kašike kakao praha,
- 7 kašika mlevenih oraha ili lešnika,
- 5 ravnih kašika brašna.
Za fil:
- 700 ml mleka,
- 5 žumanaca,
- 5 kašika šećera,
- 2 pudinga od vanile,
- 200 g margarina,
- 50 g šećera u prahu,
- 100 g šlag krema sa ukusom vanile,
- 120 ml mleka,
- 150 g čokolade za kuvanje,
- 100 g mlečne čokolade,
- 7 kašika mlevenih ili seckanih oraha ili lešnika.
Priprema:
Belanca umutiti postepeno dodavajući šećer i so, pa dodati ostale sastojke i lepo sjediniti, pa prebaciti smesu u pleh veličine oko 23x23 i peći 20 minuta na 180 stepeni.
Od mleka odvojite oko 50 ml, a ostatak stavite da se zagreva u šerpi. Žumanca i šećer umutite, pa dodajte prašak za puding i odvojenih 50 ml mleka. Lepo sve sjedinite tako da nema grudvica pa zakuvajte u provrelom mleku. Kad se zgusne, sklonite sa šporeta da se potpuno ohladi.
Margarin posebno umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u ohlađeni krem, koji ste pre toga takođe malo izmutili mikserom, i sve zajedno lepo umutite da se sjedini. Jednu trećinu krema premažite preko ispečene kore koja se prohladila.
Ostatak fila podelite na dva dela. U jedan deo stavite 150 g čokolade koju ste otopili sa tri kašike ulja ili sa malo slatke pavlake, pa namažite preko žutog fila.
Krem šlag umutite sa 120 ml mleka, pa polovinu dodajte u preostali žuti krem i dodajte orahe ili lešnike i iseckanu mlečnu čokoladu. Premažite preko čokoladnog sloja. Odozgo završite preostalim umućenim šlagom i dekorišite po želji.
Ohladite u frižideru, najbolje preko noći i uživajte u savršenoj kremastoj poslastici!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)