Savršena tokom hladnijih dana: Recept za domaću pileću čorbu
Prijaće vam
Sastojci:
- 1 crni luk
- 500 g piletine
- 450 g mešavine povrća za čorbu
- maslinovo ulje
- suvi začin, biber, peršun
- 2 žumanceta
- nekoliko kašika pavlake za kuvanje
Priprema:
Piletinu stavite da se kuva, pa kad je gotova iscepkajte je i začinite suvim začinom. Vodu u kojoj se kuvala sačuvajte. U velikoj šerpi propržite crni luk, dodajte smrznuto povrće i sve prodinstajte 10ak minuta.
Zatim dodajte meso i nalijte vodom u kom se kuvalo. po potrebi dodajte još obične vode. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša.
Dodajte biber i peršun. Umutite žumanca sa par kašika pavlake za kuvanje. Šerpu sklonite sa ringle pa sipajte žumanca. promešajte i vratite još kratko na riglu.