Savršena tokom hladnijih dana: Recept za domaću pileću čorbu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 500 g piletine
  • 450 g mešavine povrća za čorbu
  • maslinovo ulje
  • suvi začin, biber, peršun
  • 2 žumanceta
  • nekoliko kašika pavlake za kuvanje

Priprema:

Piletinu stavite da se kuva, pa kad je gotova iscepkajte je i začinite suvim začinom. Vodu u kojoj se kuvala sačuvajte. U velikoj šerpi propržite crni luk, dodajte smrznuto povrće i sve prodinstajte 10ak minuta.

Zatim dodajte meso i nalijte vodom u kom se kuvalo. po potrebi dodajte još obične vode. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša.

Dodajte biber i peršun. Umutite žumanca sa par kašika pavlake za kuvanje. Šerpu sklonite sa ringle pa sipajte žumanca. promešajte i vratite još kratko na riglu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading