Obavezno probajte: Pohovani luk (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 200 g prezli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica so
  • Za prženje:
  • po potrebi ulje

Priprema

Luk oljuštiti, oprati, iseći na kolutove i odvojiti "prstenove".
Prašak za pecivo sjediniti sa bašnom, posoliti, te "prstenove" luka uvaljati u njih.

Jaja i mleko razmutiti ručnom žicom za mućenje, zatim dodati mešavinu brašna, praška za pecivo i soli i sve izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili. Prezle staviti u odgovarajuću posudu

"Prstenove" luka uvaljati prvo u smesu od jaja, potom u prezle.
Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading