Recept koji sigurno uspeva: Najbolje domaće krofne
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • 6 kašika šećera
  • 100 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 1 limun
  • 1 aroma ruma
  • 7 g suhog kvasca
  • 200 ml gazirane vode
  • po potrebi ulje

Priprema

Napravite kvas od šećera, kvasca, dve kašike brašna, mlakog mleka i vode. Ostavite da nadođe nekih 15 minuta.

Rastopite maslac i dodajte u brašno. Dodajte jaja. Počnite da lagano mešate testo. Dodajte lagano kvasac. Dodajte sok i koricu limuna te aromu ruma.

Počnite dodavati gaziranu vodu. Mesite testo dugo da se dobro razradi (negde oko 8 minuta). Ostavite testo da nadođe na sobnoj temperaturi oko 4 sata.

Pospite radni sto sa brašnom i lagano istresite testo. Razvucite testo na željenu debljinu (debljina prsta). Iskružite testo sa čašom željene veličine. Ostavite krofne da nadođu oko pola sata.

Uzmite dublju šerpicu i zagrijte dosta ulja. Ulje ne sme da vam bude pregrejano da vam krofne ne bi izgorele. Spustite krofne u šerpicu i pokrijte poklopcem. Pržite uz oprez i preokrenite čim malo porumene. Pržite malo i sa druge strane. Pospite sa šećerom u prahu i poslužite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading