JEDNOSTAVNIJE I BRŽE Nepečena Bingo torta, sočna, kremasta, nestvarno slasna
Glava ideja ove torte je da se pravi bez pečenja donje kore
Sastojci:
- jedan red petit keksa (15 komada, slažu se 5 x 3 ili neka vaša mera, zavisno od tacne koju imate)
- 1l mleka (odvojiti 150 ml za umakanje keksa)
- 2 pudinga od vanile (80 g)
- 3 kašike kristal šećera
- 200 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu
- 100 gr čokolade
- 100 gr mlevenog keksa
- 150 gr jafa keksa
- 200 gr piškota (2 pakovanja, preostaće vam malo)
Priprema:
Prvo odvojimo mleko za umakanje piškota, 150 ml.
Od preostalog mleka oduzeti malo hladnog da se razmuti puding i šećer a ostatak staviti da provri.
Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa ga dodati u ohladjen puding i zajedno izraditi.
Podeliti smesu na 3 dela pa u jedan dodati keks, u drugi otopljenu čokoladu a u treći ne dodavati ništa. Deo u koji ide keks može biti malo manji jer će dodavanjem keksa da se izjednači sa količinom ostala dva.
Na tacnu poredjati red petit keksa umočen u mleko, može to da bude i drugi promer keksa, možete na osnovu fila da procenite.
Preko namazati fil sa keksom pa naopako poslagati jafa keks.
Preko njega premazati fil sa čokoladom, red piškota umočenih u mleko samo jedna strana pa preko njih žuti vanila fil.
Dekorisati po želji i ostaviti da torta odstoji dok keks omekani.
Prijatno.