JEDNOSTAVNIJE I BRŽE Nepečena Bingo torta, sočna, kremasta, nestvarno slasna

alo.rs/S.Ć, | Žena 13.11.2022 09:41

Glava ideja ove torte je da se pravi bez pečenja donje kore

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • jedan red petit keksa (15 komada, slažu se 5 x 3 ili neka vaša mera, zavisno od tacne koju imate)
  • 1l mleka (odvojiti 150 ml za umakanje keksa)
  • 2 pudinga od vanile (80 g)
  • 3 kašike kristal šećera
  • 200 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr mlevenog keksa
  • 150 gr jafa keksa
  • 200 gr piškota (2 pakovanja, preostaće vam malo)

Priprema:

Prvo odvojimo mleko za umakanje piškota, 150 ml.

Od preostalog mleka oduzeti malo hladnog da se razmuti puding i šećer a ostatak staviti da provri.

Kada mleko provri zakuvati puding  i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Ulupati  margarin sa šećerom u prahu pa ga dodati u ohladjen puding i zajedno izraditi.

Podeliti smesu na 3 dela pa u jedan dodati keks, u drugi otopljenu čokoladu a u treći ne dodavati ništa. Deo u koji ide keks može biti malo manji jer će dodavanjem keksa da se izjednači sa količinom ostala dva.

Na tacnu poredjati red petit keksa umočen u mleko, može to da bude i drugi promer keksa, možete na osnovu fila da procenite.

Preko namazati fil sa keksom pa naopako poslagati jafa keks.

Preko njega premazati fil sa čokoladom, red piškota umočenih u mleko samo jedna strana pa preko njih žuti vanila fil.

Dekorisati po želji i ostaviti da torta odstoji dok keks omekani.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više