Ukus koji se ne zaboravlja: Pileći bataci u vinu
Nešto drugačije
Sastojci
Potrebno je:
- 2 pileća bataka
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 200 g šampinjona
- 2 krompira
- malo brašna
- 1 kašika masti
- 50 ml crnog ili crvenog vina
- malo suvog začina
- malo soli
- malo bibera
- 1 list lovora
- 50 g pančete
Priprema
Batake posuti suvim začinom i uvaljati u brašno. Mast zagrejati, zapeći kratko batake pa izvaditi iz masnoće na tanjir.
Crni luk, pančetu na kockice isecenu ubaciti u posudu gde su se pržili bataci.
Šargarepu, krompir i šampinjone iseckati, dodati u luk i pančetu. Kratko prokrčkati.
Dodati suvi biljni začin, so, biber po ukusu. Naliti vinom i toplom vodom da pokrije povrće.
Staviti batake preko. Poklopiti, kuvati na laganoj vatri desetak minuta.
Staviti otklopljeno u toplu pećnicu da dobije zlatnu boju.