Ukus koji se ne zaboravlja: Pileći bataci u vinu

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 13.11.2022 10:00

Nešto drugačije

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 2 pileća bataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 200 g šampinjona
  • 2 krompira
  • malo brašna
  • 1 kašika masti
  • 50 ml crnog ili crvenog vina
  • malo suvog začina
  • malo soli
  • malo bibera
  • 1 list lovora
  • 50 g pančete

Priprema

Batake posuti suvim začinom i uvaljati u brašno. Mast zagrejati, zapeći kratko batake pa izvaditi iz masnoće na tanjir.

Crni luk, pančetu na kockice isecenu ubaciti u posudu gde su se pržili bataci.

Šargarepu, krompir i šampinjone iseckati, dodati u luk i pančetu. Kratko prokrčkati.

Dodati suvi biljni začin, so, biber po ukusu. Naliti vinom i toplom vodom da pokrije povrće.

Staviti batake preko. Poklopiti, kuvati na laganoj vatri desetak minuta.

Staviti otklopljeno u toplu pećnicu da dobije zlatnu boju.

Expand player
Pogledajte više