I SVEKRVA ĆE VAM POZAVIDETI Ovo je najbolji burek kojeg ćete ikada probati, a gotov je za tren
Oovaj burek sprema se brže od uobičajenog jer za njega ne morate razvlačiti testo. Za pripremu jela potrebno vam je znatno manje truda nego što se ulaže u pripremanje klasičnog bureka, a ukus će oduševiti sve ukućane
Sastojci
- 700 g mlevenog mesa
- crveni luk
- pet jaja
- 400 ml kisele pavlake
- 0,5 l kisele vode
- sol
- biber
- 500 grama kora za gibanicu
Priprema
Na ugrejanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast, dodajte mu sol i biber, a količinu odredite sami po vlastitom ukusu. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek.
Namastite pleh za pečenje, a svoj burek složite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u pleh za pečenje.
U međuvremenu umutite jaja, pavlaka, malo soli i kisele vodu i prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stepeni.