I SVEKRVA ĆE VAM POZAVIDETI Ovo je najbolji burek kojeg ćete ikada probati, a gotov je za tren
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

  • 700 g mlevenog mesa
  • crveni luk
  • pet jaja
  • 400 ml kisele pavlake
  • 0,5 l kisele vode
  • sol
  • biber
  • 500 grama kora za gibanicu

Priprema

Na ugrejanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast, dodajte mu sol i biber, a količinu odredite sami po vlastitom ukusu. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek.

Namastite pleh za pečenje, a svoj burek složite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u pleh za pečenje.

U međuvremenu umutite jaja, pavlaka, malo soli i kisele vodu i prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stepeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading