ČOKOLADNA ZAVODNICA Vrhunska domaća torta, pravi ukus za tebe
SASTOJCI
Za kore
- 3 x 5 belanaca
- 3x10 kašika šećera u prahu
- 3 x 5 kašika mlevenih oraha
- 3 x 2 kašike brašna
Za kremu
- 1 litar mleka
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 250 g šećera u prahu
- 250 g margarina/putera
- 150 g mlevenih oraha malo mleka da se popare orasi
- 200 g čokolade
- 3 kesice kreme od vanile
- 200 ml mleka ili kisele vode za šlag
PRIPREMA
Napravite 3 kore od 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomešati i lagano umutiti pjenjačom u umućen sneg od belanaca. Pecite svaku koru na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada su pečene, pokrijte ih krpom dok pripremate kremu. Krem 7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i umutiti kremu u 1 litar mleka.
Umutiti 8 žumanaca sa 250g šećera u prahu. Posebno umutiti 250 gr margarina, pa umutiti sa umućenim žumancima i sve umutiti ohlađenim kremom. Odvojiti 1/3 fila i dodati 150 gr oraha poparenih u mleku (potrebno je malo mleka da bude gusto).
U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene čokolade na veoma laganoj vatri. Umutiti 3 sloja vanilin krema sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, krema, crni fil, kora, krema, beli fil, kora, krema, crni fil. Stavite šljaku na ivice. Stavljam crni fil jer ga ima najviše.
POSLUŽENJE
Kolač je toliko kremast da se jedva oseća kora, ispadne prilično velika, ali se brzo pojede jer je lepša od bilo koje čokolade.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (1)
Laska
16.11.2022 07:56
Ovo bi trebalo da je boemska torta....