Obrok koji će vam prijati: Potaž od bundeve i krompira
Uživaćete u svakom zalogaju
Sastojci
Potrebno je:
1 kg bundeve
1/3 struka praziluka
4 srednja krompira
malo ulja
po potrebi vode
po ukusu so, biber i mešavina biljnog začina
2 lista lovora
po potrebi neutralne pavlake za kuvanje
po želji kari, đumbir, kumin
Priprema
Očistiti bundevu i iseći na kockice. Krompir takođe oljuštiti i iseći na kockice. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan praziluk, oko 5 minuta. Dodati mu iseckani krompir, mešavinu začina, lovorov list i naliti vodom tek da prekrije krompir. Sve zajedno kuvati oko 10 minuta, pa dodati iseckanu bundevu.
Povrće naliti vodom tek toliko da prekrije sve, dodati malo đumbira, kumina i karija i sve zajedno, na srednjoj temperaturi, kuvati dok krompir i bundeva ne odmeknu i pretvore se u kašu.
Štapnim mikserom ispasirati povrće, izvaditi prethodno lovor, na kraju još malo začiniti po ukusu, dodati pavlaku za kuvanje i kratko sve prokrčkati da se dobije kremasti potaž. Prilikom služenja dodajte naseckani peršunov list ili korijander.