Obrok koji će vam prijati: Potaž od bundeve i krompira
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

1 kg bundeve

1/3 struka praziluka
4 srednja krompira
malo ulja
po potrebi vode
po ukusu so, biber i mešavina biljnog začina
2 lista lovora
po potrebi neutralne pavlake za kuvanje
po želji kari
, đumbir, kumin

Priprema

Očistiti bundevu i iseći na kockice. Krompir takođe oljuštiti i iseći na kockice. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan praziluk, oko 5 minuta. Dodati mu iseckani krompir, mešavinu začina, lovorov list i naliti vodom tek da prekrije krompir. Sve zajedno kuvati oko 10 minuta, pa dodati iseckanu bundevu.

Povrće naliti vodom tek toliko da prekrije sve, dodati malo đumbira, kumina i karija i sve zajedno, na srednjoj temperaturi, kuvati dok krompir i bundeva ne odmeknu i pretvore se u kašu.

Štapnim mikserom ispasirati povrće, izvaditi prethodno lovor, na kraju još malo začiniti po ukusu, dodati pavlaku za kuvanje i kratko sve prokrčkati da se dobije kremasti potaž. Prilikom služenja dodajte naseckani peršunov list ili korijander.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading