PRELEP RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Hrskava, pečena pileća krilca, prste da poližeš
Krilca uvaljana u razne specije i začine, odličani ukus i miris ne može da izostane
Potrebno je:
1 kašika kisele pavlake
1 kašičica slatke ml. paprike
malo rendanog kačkavalja
4 čena izgnječenog belog luka
malo suvog začina
ulje..so biber
1 kašičica meda
1 kašičica kurkume ili začina za piletinu
1 kašičica soja sosa
700 gr pilećih krilaca
Priprema:
U činiju staviti sve navedene sastoke osim mesa i izmešati dobro.
Foto: Bakina kuhinja
Svako krilce uvaljiti u pripremljenu smesu i ređati u pleh obložen pek papirom.
Foto: Bakina kuhinja
Malo odozgo posuti uljem i susamom. Peći na 210 stepeni C oko 45 minuta.
Hrskavi lepljivi neopisivo ukusni.
Prijatno uživajte!