PRELEP RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Hrskava, pečena pileća krilca, prste da poližeš

bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć. | Žena 14.11.2022 11:12

Krilca uvaljana u razne specije i začine, odličani ukus i miris ne može da izostane

Foto: Bakina kuhinja


Potrebno je:

1 kašika kisele pavlake
1 kašičica slatke ml. paprike
malo rendanog kačkavalja
4 čena izgnječenog belog luka
malo suvog začina
ulje..so biber
1 kašičica meda
1 kašičica kurkume ili začina za piletinu
1 kašičica soja sosa
700 gr pilećih krilaca

Priprema:

U činiju staviti sve navedene sastoke osim mesa i izmešati dobro. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Svako krilce uvaljiti u pripremljenu smesu i ređati u pleh obložen pek papirom. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Malo odozgo posuti uljem i susamom. Peći na 210 stepeni C oko 45 minuta.

Hrskavi lepljivi neopisivo ukusni.
Prijatno uživajte!

Expand player
Pogledajte više