DA LI STE PROBALI OVO SAVRŠENSTVO Grčki specijalitet, jedinstvena pita sa sirom, preukusna i hrskava
Tiropita je tradicionalno grčko jelo koje se radi se od tankih kora za pite, a puni se nadjevom od više vrsta sira
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 gr. brašno
- 400 gr. feta sir
- 200 gr. edamer ili drugi tvrdi sir, po želji
- 1 šolja pavlake
- 1 dcl. ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
U činiji lagano umutite jaja, tako da budu kao pržena. Dodati fetu izmrvljenu viljuškom, edamame narendan na krupno rende, pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo i izmešati. Tiganj prečnika 30 cm. lagano nauljite dno i stranice i sipajte smesu. Peći na 180 stepeni oko 45 minuta. Pečena te pita da je dva prsta debela.