Laganija varijanta od klasične: Pasta sa sosom od karfiola
POTREBNO:
- 1 veća glavica karfiola, isečena na cvetove
- ½ šolje mleka
- ½ šolje narendanog parmezana + dodatno za posipanje prilikom posluživanja
- 2 kašike neslanog putera
- 4 čena belog luka, samlevena
- so i sveže mleveni crni biber
- 450 g paste po izboru
PRIPREMA:
Sipati vodu u šerpu i dovesti do ključanja. Ubaciti cvetove karfiola i kuvati oko 10 minuta. Izvaditi karfiol iz vode i staviti ga u blender. Ostaviti pored vodu u kojoj se kuvao. Izmiksati karfiol i formirati pire od njega. Dodati mu mleko i parmezan. Promešati da se sve sjedini.
U većem tiganju istopiti puter, pa dodati beli luk i dinstati dok ne zamiriše oko 1 minut. Preko luka sipati sos od karfiola, začiniti biberom i solju i pojačati vatru da provri. Nakon toga smanjiti na laganu vatru.
Vratiti na šporet šerpu u kojoj se kuvao karfiol i dodati pastu. Spremiti je prema uputstvu na pakovanju. Kad je gotova, procediti je i sipati u tanjir. Preko paste preliti sos od karfiola i dekorisati dodatkom parmezana.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)