UKUS LUKSUZA NA TACNI London torta, neverovatan spoj lešnika i belgijske čokolade
Za prve dve kore:
- 12 belanaca
- 500 g šećera
- 240 g badema
- 4 vanil-šećera
- 4 kašike brašna
Za druge dve kore:
- 12 belanaca
- 500 g šećera
- 240 g oraha
- 4 vanil-šećera
- 2 štangle čokolade za kuvanje
- 4 kašike brašna
Za prvi i drugi fil:
- 24 žumanceta
- 24 kašike šećera
- 500 g margarina
- 120 g prženih mlevenih lešnika
- 200 g mlečne čokolade
Za treći fil:
- 300 g oraha
- 200 g šećera
- 1 dl vode
Za dekoraciju:
- 1 l slatke pavlake
PRIPREMA:
Prve dve kore:
2. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, u njega sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 35 minuta na 200 ºC. Na isti način od preostalog materijala napraviti još jednu koru.
Druge dve kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 6 belanaca i 250 g šećera, te dodati 120 g mlevenih oraha, 2 vanil-šećera, 1 štanglu rendane čokolade i 2 kašike brašna, pa lagano izmešati.
2. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, u njega sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 35 minuta na 200 ºC. Na isti način od preostalog materijala napraviti još jednu koru.
Prvi i drugi fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 24 žumanceta i 24 kašike šećera, te kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, a zatim ostaviti da se ohladi. U ohlađenu masu dodati 2 penasto umućena margarina, pa umutiti mikserom.
2. Pripremljen fil podeliti na dva dela, te u jedan deo staviti 120 g prženih i mlevenih lešnika, a u drugi dodati 200 g rendane mlečne čokolade i promešati.
Treći fil:
1. Sjediniti mlevene orahe i šećer, te popariti sa malo vode i prokuvati kako bi se dobila gusta kašasta masa.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati sledećim redom: koru od oraha premazati filom od lešnika, zatim dodati koru od badema te premazati filom od oraha. Prekriti drugom korom od badema i naneti fil od čokolade, a na kraju staviti drugu koru od oraha.
2. Posebno umutiti slatku pavlaku i premazati je preko torte.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)