PENASTA FANTAZIJA Kremasta crno bela torta, nestvarno raskošna poslastica
Pripremite neodoljivu kremastu tortu sa dva fila i šlagom
Potrebno je:
- 12 jaja
- 400 g šećera
- 200 g lešnika
- 40 g brašna
- 4 kesice pudinga sa ukusom vanile
- 1 kesica burbon vanila aromatizovani šećer
- 1,4 litra mleka
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g bele čokolade
- 250 g putera/maslaca
- 4 kesice šlag pene
- 2 kesice šarenih mrvica
Priprema
Umutiti 12 belanaca, dodati 200 g šećera, mutiti 5 minuta. Dodati 200 g mlevenih lešnika pomešanih sa 40 g brašna, nežno ih umešati. Smešu podeliti na četiri dela i od svakog dela Ispeći koru prečnika 24 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 12-15 minuta.
Umutiti 12 žumanaca, 200 g šećera I burbon vanila šečer, dodati 200 ml mleka i 4 kesice pudinga sa ukusom vanile.
Zakuvati smesu u 800 ml mleka.
Skuvan fil podeliti na dva dela. U jednu polovinu fila umešati mlečnu, u drugu polovinu umešati belu čokoladu.
Ohlađene filove spojiti sa penasto umućenim puterom.
Umutiti šlag sa 400 ml hladnog mleka.
Ređati: kora-crni fil-beli fil-šlag, ponoviti 4 puta.
Zatim kalup izvrnuti na dekorativnu tacnu . Celu tortu premazati šlagom i dekorisati šarenim mrvicama po obodu.