IDEALAN DESERT ZA VIKEND Predivan kolač sa grožđem, mekan i sočan
Ovo je vrhunski kolač, koji se brzo i jednostavno pravi, a ne košta mnogo
Potrbno je:
3 jaja
150 gr brašna
150 gr šećera (može manje)
50 ml ulja
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo
50 gr suvog grožđa
500 gr grožđa
korica limuna
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, suvo groždj korica limuna i sve izjednačiti.
Foto: Bakina kuhinja
U podmazan pleh sipati pola tista i preko rasporediti pola zrna groždja. Odozgo drugi deo testa rasporediti i drugi deo grožđa.
Foto: Bakina kuhinja
Peći na 180 stpeni C oko 40-45 minuta. Seći ohlađen. Vrhunski mirisan mekan kao duša.