Sastojci
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 g šampinjona
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
- origano
Priprema
U tiganj stavimo kašiku maslinog ulja da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodajemo pileće belo meso koje smo prethodno isekli na sitnije kockice.
Belo meso pržimo dok ne ispari višak vode i meso ne dobije žućkastu boju. Ispeženo meso izvadimo iz tiganja u posebnu činiju.
U tiganj dodajemo kašiku maslinobog ulja i kada je ulje zagrejano dodajemo sitno iseckan crni luk. Luk posolimo i dinstamo par minuta.
Dodajemo sitno iseckan beli luk i nastavimo sa dinstanjem.
Nakon par minuta dodajemo iseckane šampinjone. Dinstamo šampinjone dok ne ispari višak vode.
Kada smo izdinstali šampinjone, smesi dodajemo prethodno isprženo pileće belo meso. Dodajemo biber i origano po ukusu.
U tiganj dodajemo pavlaku za kuvanje i ostavimo da se sve lepo ukrčka 5-10 minuta.
Serviramo sa kuvanim pirinčem i salatom po želji.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
informer/Alo.rs/J.M.
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I POVRĆEM Odlična kombinacija koja se ne propušta
alo.rs/recepti/Lj.Č.
Komentari (0)