Punjene ili prazne: Najukusnije domaće krofne
Sastojci
Potrebno je:
- 1 kašika kvasca
- 1 kašika šećer
- 1 šoljica ulja
- 700 g brašna
- 1 kašika soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema
U posudu sipati malo mleka i dodati 1 kašiku kvasca, ostaviti da se aktivira.
U drugu posudu sipati brašno, so, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, dodati nadošli kvasac i zamesiti.
Ostaviti testo da odstoji sat vremena. Posle sat vremena izručiti na sto i oklagijom rastanjiti na 1 cm.
Vaditi čašom ili modlom, ostaviti da odstoji još sat vremena da naraste. U posudu gde ćete pržiti krofne sipati ulje ili mast, staviti na vatru da se zagreje, ali ne prevruće.
Kada bude ulje ili mast počelo da šišti tada staviti krofne, poklopiti i ne dirati dok ne narastu. Pržiti dok ne požute. Na salvetu stavljati gotove krofne da upijaju višak masnoće. Kada budu gotove posuti šećerom u prahu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)