NAPRAVITE JEFTIN, IZDAŠAN SPECIJALITET Domaća, ukusna, sočna krompiruša, ona iz pekare nije joj ni prineti

alo.rs/S.Ć. | Žena 22.11.2022 09:48

Jednostavan burek koji možete napraviti za čas

Foto: Youtube/Printscreen

POTREBNO:

1 kg krompira,
1 pakovanje gotovih kora za pitu,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice bibera,
4 kašike ulja,
2 – 2,5 dcl vode

PRIPREMA:

Krompir izrendati. Jednu čitavu koru  ostaviti sa strane – treba za kraj. Pomešati vodu, ulje i so. Tepsiju premazati  blago uljem i  ređati na dno četiri kore tako što se ređaju uglovima prema sredini a polovina kore je van tepsije.

Na tako poređane kore iscepkati jednu koru i premazati  mešavinom ulja, soli i vode i posuti izrendanim krompirom (četiri kašike), pobiberiti, ponovo iscepkati koru i tako redjati dok se ne potroši materijal i uvek premazivati (ili poprskati) iscepkane kore. Kad se utroši  sav mateijal  (poslednji sloj je krompir)  koru  koju smo  ostavili celu upotrebiti da se ,,burek“ upakuje i ušuška sa svih strana.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Premazati tu koru a zatim obrnutim redom od onog kako su postavljane vraćati u tepsiju kore koje vire izvan. Svaki put kore premazivati mešavinom kako bi se sjedinile medjusobno. Peći u rerni zagrejanoj  na  200C, približno 30 minuta – što zavisi od šporeta, dok  burek ne dobije lepu, zlatnu  boju. Kad se  izvadi iz rerne, mešavinom dobro “umiti“ burek. Kad se malo ohladi (3-5 minuta)   izvrnuti ga na  okruglu posudu tako da gornja strana bude dole.

Expand player
Pogledajte više