Bolji od kupovnog: Domaći hleb
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci
Potrebno je:

  • 200 ml mleka
  • 100 ml mlake vode
  • 30 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike ulja
  • 450 g brašna
  • 40 g maslaca

Ostalo:

  • 1 kesa za pečenje mesa

Priprema

Pomešati mlaku vodu i mleko, pa u njemu razmutiti kvasac, i uz dodatak, šećera i malo brašna ostaviti da nadođe. Nadošlom kvascu dodati ulje, pa sve dobro zamesiti uz postepeno dodavanje brašna. Kada je testo već umešeno, dodati mu maslac i mesiti još desetak minuta da se sve lepo sjedini (uz dodavanje pomalo brašna).

Umešeno testo premestiti u nauljenu posudu i ostaviti da narasta oko 45 minuta. Naraslo testo premesiti, a onda razviti u tanku koru. Uviti je u rolat. Potom pažljivo prebaciti u kesu za pečenje mesa, pa zajedno sa kesom u pleh. Ostaviti da narasta oko 15-20 minuta.

Površinu hleba zaseći skalpelom na više mesta. Posuti sa malo brašna. Kesu zatvoriti i na par mesta izbockati čačkalicom kako bi imalo vazduha tokom pečenja. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading