STARO RUSKO JELO Piroške sa mlevenim mesom i krompirom, provereno dobre
Piroške su ruske i ukrajinske pečene ili pržene lepinje u obliku čamca sa raznim nadevima. One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi.
Potrebno je:
- 700 g krompira
- 400 g mlevenog mesa po izboru
- so, paprika, peršun, mirođija
- 1 čen belog luka
- 1 struk praziluka
- 1 paradajz
- 2 jajeta
- 500 g brašna
Priprema:
Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso.
Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz.
Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.
Kada je gotov procedite i izgnječite ga.
Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite.
Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)