PRELEPA, BOGATA POSLASTICA Rapsodija torta, užitak za kojim tragate
Potrebno je:
Korica:
300g mlevenog keksa
100g istopljenog putera
180g kisele pavlake
2 velike kašike prah šećera
Crni fil:
250g maskarpone sira
150g krema
1 kesica kremfix
250ml slatke pavlake
Beli fil:
250g maskarpone sira, ovde može i neki drugi krem sir ali onda mora više šećera.
2 kašike prah šećera
250ml slatke pavlake
1 kesica kremfixa
Ganaš:
100g mlečne čokolade
50ml slatke pavlake
Priprema:
Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti ih u kalup prečnika 22 ili 24cm, zatim odložiti u frižider. Čak je najbolje ako imate prsten ili samo da koristite obruč od kalupa pa odmah da je pravite na stalku ili tacni gde ćete servirati.
Za prvi fil kratko umutiti maskarpone i krem, nakon toga dodati neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutiti dok fil ne postane čvrst. Fil rasporediti po korici i vratiti u frižider.
Za drugi fil ponoviti isti postupak, umutiti maskarpone sa šećerom, pa dodatim neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutiti dok ne postane čvrsto. Ukoliko koristite mlečnu slatku pavlaku, onda je bolje prvo nju umutiti sa kremfixom pa onda sve spojiti u 1 fil.
Drugi fil rasporediti po prvom i opet odložiti u frižider.
Na kraju istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, mešati i grejati na umerenoj vatri dok ne nastane glatka smesa. Ganaš preliti preko poslednjeg fila i odložiti u frižider na 4h.
Nakon toga izvaditi tortu iz kalupa, ukrasiti po želji i uživati.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)