TRADICIONALNO SRPSKO POSNO JELO Savršena proja bez sira i jaja, miris i ukus čine je neodoljivom

ALO.RS/S.Ć. | Žena 28.11.2022 09:34

Proja je savršena za doručak. Uz dodatak svežeg povrća, dan ćete započeti puni energije a nećete osećati napetost u stomaku. Brzo se pravi pa vam neće oduzeti ni previše vremena dok se spremate za posao. Možete je čak poneti i za užinu ili spakovati deci za školu.

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:
350 - 400 g kukuruznog brašna
1 čaša mlake vode
1 prašak za pecivo
so
ulje za podmazivanje tepsije

Priprema:

U brašno sipajte prašak za pecivo, so po ukusu i mlaku vodu. Smesa treba da bude gušća od one za palačinke pa dodajte vodu po potrebi. Izlijte smesu u tepsiju podmazanu uljem ako postite i staviti u unapred zagrejanu rernu, na 200 stepeni i peći oko 15-20 minurta. Ispečenu proju ovlaš poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Expand player
Pogledajte više