POSLASTICA O KOJOJ SE PRIČA Kamerunski kolač od narandže, fin, sočan, ukusan, dostojan svake hvale
Iznenadićete se koliko je kamerunska kuhinja ukusna i da ima toliko dobrih i zanimljivih recepata
Sastojci za 8 osoba:
- 4 narandže
- 175g maslaca+25g za namazati kalup
- 175g šećera u prahu
- 3 jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- 175g brašna
- 125g šećera u prahu za glazuru
Priprema:
Od dve narandže naribajte koricu, a od jedne samo iscedite sok. Umutite maslac sobne temperature i šećer dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte jedno po jedno jaje. Dobro miksajući između svakog. Sad dodajte brašno koje ste mešali s praškom za pecivo. Dobro promešajte, pa dodajte korice narandži i sok od narandže.
Kalup za kuglof ili tepsiju, neku srednje veličine, namastite maslacem i pospite brašnom. Izlijte smesu u kalup i pecite nekih 40-45 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač gotov. Kolač izvadite iz kalupa.
Sad pripremite glazuru.
Iscedite preostale tri narandže. Sok izmešajte sa šećerom u prahu. Stavite na laganu vatru i kuvajte nekih 7 minuta od kad vam zakuva. Kolač prelijte glzurom i ostavite da vam se ohladi do sobne temperature. Sad ga poslužite i uživajte u ukusu i mirisu narandži.