SITI I VITKI Šarenilo boja i vitamina u rerni, savršeno posno jelo

bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć. | Žena 29.11.2022 11:53

Od ovoga se nećete ugojiti, skida se kilaža i jede se bez hleba

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:
1 manji karfiol može i brokoli
1/2 praziluka
šaka boranije i graška
2 sveže paprike
2 šargarepe
 1 krompir
1 paradajz
1/2 korena celera
maslinovo ulje ili obično suncokretovo
200 ml kuvanog paradajza

Začini
1/2 kašičice slatke mlevene parike
mle. biber
1 kašičica karija
1 kašičica suvog začina
1 kašičica belog luka u granulama
peršunov list

Priprema:
U manji sud pomešati  začine i sipati na sve provrće koje isitnimo po želji. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Ja volim to na krupnije . Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Pleh od rerne obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Po želji  još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepenin C oko 45 minuta. Služiti toplo. 

Expand player
Pogledajte više