SITI I VITKI Šarenilo boja i vitamina u rerni, savršeno posno jelo
Od ovoga se nećete ugojiti, skida se kilaža i jede se bez hleba
Potrebno je:
1 manji karfiol može i brokoli
1/2 praziluka
šaka boranije i graška
2 sveže paprike
2 šargarepe
1 krompir
1 paradajz
1/2 korena celera
maslinovo ulje ili obično suncokretovo
200 ml kuvanog paradajza
Začini
1/2 kašičice slatke mlevene parike
mle. biber
1 kašičica karija
1 kašičica suvog začina
1 kašičica belog luka u granulama
peršunov list
Priprema:
U manji sud pomešati začine i sipati na sve provrće koje isitnimo po želji.
Foto: Bakina kuhinja
Ja volim to na krupnije . Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati.
Foto: Bakina kuhinja
Pleh od rerne obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti.
Foto: Bakina kuhinja
Po želji još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepenin C oko 45 minuta. Služiti toplo.