Prste da poližeš: Tart sa jagodama
Svi će vas pitati za recept
Sastojci
Za koru:
- 300 g brašna
- 70 g šećera
- 120 g maslaca
- 1 jaja
- 5-6 kašika hladne vode
- 1 prstohvat soli
Za fil:
- 1 kesica šlaga
- 100 ml hladnog mleka
- 50 g šećera u prahu
- 3 kašike kisele pavlake
- 100 g mlevenog keksa
- 3 kašike meda
- 400 g jagoda
Priprema
U činiji pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte omekšali margarin i napravite rastresito testo. Zatim dodajte hladnu vodu i zamesite testo. Utisnite testo u kalup za tart ili neki drugi plitki kalup i izbockajte viljuškom. Stavite da se peče na 180 stepeni 20 minuta. Ohladite.
Umutite šlag sa mlekom, dodajte šećer i pavlaku pa zajedno umutite. U umućeni šlag kašikom umešajte mleveni keks. Rasporedite preko kore, pa odozgo poređajte jagode. Prelijte jagode medom i ukrasite tart listovima nane mohito.