NJENO VISOČANSTVO KRALJICA UKUSA Bogata torta sa lešnikom i orahom, vrhunska slast
Sastojci za biskvit:
- – 6 belanaca
- – 6 kašika šećera u prahu
- – 2 kašike limunovog soka
- – 1 vanilin šećer
- – 50 gr pečenih mlevenih lešnika
- – 150 g grublje mlevenih oraha
Za kremu:
- – 6 kom žumanca
- – 6 kašika šećera
- – 2 komada vanilin šećera
- – 1 puding od vanile
- - 2 kašike gusnela (debljine)
- – 5 dcl mleka
- – 3 dcl soka od pomorandže
- - rendana kora od 2 pomorandže
- – 100 g putera
- – 1 dcl slatke pavlake
- – 2 sloja kreme od vanile
- – štapići čokolade, kriške pomorandže, listići nane
Priprema:
Pomešajte vanilin šećer sa šećerom u prahu. Pomešajte lešnike i orahe. Umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera i limunovog soka dok se ne formiraju čvrsti snegovi. U umućena belanca dodajte orahe i lešnike uz lagano mešanje.
Smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Peći na 180 C oko 15 minuta (biskvit će se odvojiti od ivice papira za pečenje kada bude gotov).
Ohladite ga i isecite na tri jednaka dela. U mleko dodati šećer, vanilin šećer, rendanu koru pomorandže i polovinu soka od pomorandže i provriti, pa smanjiti temperaturu na minimum.
Žumanca umutiti sa polovinom soka, dodati prašak za puding, dodati gustin i sve izmešati da nema grudvica. Izmešanu masu sipajte u mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne.
Pokrijte ga providnom folijom i ohladite. Umutiti 100 g putera dok ne postane penasto, pa dodati ohlađenu masu i sve sjediniti. U sjedinjenu masu umešati 1 dcl šlaga.
Podeliti smesu na 3 jednaka dela i rasporediti preko keksa. Umutite 2 sloja kreme od vanile prema uputstvu i njima ukrasite tortu. Upotpunite dekoraciju filetiranim narandžama, listićima nane i štapićima čokolade Ohladite tortu pre serviranja.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)