KUVANO VINO nikad nije bilo slađe uz naš recept s TAJNIM SASTOJKOM
Sastojci:
1 velika pomorandža
1 boca merloa
1/4 šoljice rakije
1-2 kašike javorovog sirupa ili meda
2 cela štapića cimeta
3 zvezdice anisa
4 cela karanfilića
Za ukras:
1/4 šoljice brusnica
1 štapić cimeta
kriške pomorandže
Priprema:
Pomorandžu presecite napola, te jednu polovinu isecite na krugove i stavite u lonac, a drugu polovinu iscedite. U lonac dolijte vino, a zatim i rakiju, te štapić cimeta, zvezdasti anis i karanfilić. Zagrejte smesu na srednjoj vatri oko 5 minuta. Ali pripazite - kad vidite najmanje mehuriće na površini, smanjite toplotu na najmanje. Probajte i dodajte prvo jednu kašiku zaslađivača, pa još jednu ako nije dovoljno slatko. Ako nije dovoljno začinjeno, nastavite s kuvanjem na vrlo laganoj vatri još 5-10 minuta.
Schutterstock
Napitak s karanfilićem i cimetom
Sastojci:
750 ml crnog vina
1 pomorandža
6 celih karanfilića
3 štapića cimeta
3 zvezdice anisa
4 kašike meda
8 kašika rakije
Za ukras: 1 štapić cimeta
5-6 krišaka citrusa
Priprema:
Pomešajte sve sastojke. Pustite da se lagano kuva, a ne da proključa, a zatim smanjite vatru na srednje. Lagano kuvajte još 10 minuta. Poslužite toplo i ukrasite kriškama citrusa i štapićima cimeta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)