SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Potrebno je:
- 4 filea telećeg mesa
- 100 g kajmaka
- 100 g goveđe pršute
- sir domaći 300 g
Način pripreme:
Šnicle dobro istući tučkom za meso, samo sa jedne strane a ako primetite masnoću na krajevima obavezno je odstranite. Na svaku šniclu staviti malo kajmaka, sira i tanko izrezan pršut.
Šnicle urolati i umakati u brašno, jaje i prezlu. Zatim pržiti u dubokom tiganju na vrućem ulju.
Popeke okretati da se ravnomerno isprže, a potrebno im je do osam minuta.
Kad se isprže prelijte ih tartar sosom i ukrasite peršunom.
Servirajte uz pomfrit.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (1)
zoran
08.12.2022 12:39
a La karađorđeva oli plava traka???