SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Foto: Shutterstock

Potrebno je:       

  • 4 filea telećeg mesa
  • 100 g kajmaka
  • 100 g goveđe pršute
  • sir domaći 300 g

Način pripreme:

Šnicle dobro istući tučkom za meso, samo sa jedne strane a ako primetite masnoću na krajevima obavezno je odstranite. Na svaku šniclu staviti malo kajmaka, sira i tanko izrezan pršut.

Šnicle urolati i umakati u brašno, jaje i prezlu. Zatim pržiti u dubokom tiganju na vrućem ulju.

Popeke okretati da se ravnomerno isprže, a potrebno im je do osam minuta.

Kad se isprže prelijte ih tartar sosom i ukrasite peršunom.

Servirajte uz pomfrit.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zoran

08.12.2022 12:39

a La karađorđeva oli plava traka???