Malo drugačiji ručak: Zapečeni karfiol sa mesom i testeninom
Obavezno probajte
Sastojci
Potrebno je:
- 1 glavica karfiola
- 400 g mlevene junetine
- 2 šargarepe
- 1/2 struka praziluka
- 200 g testenine po želji
- 2 kašike prezli
- 3 jajeta
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 150 ml jogurta
- 150 ml mleka
- 100 g kačkavalja
Priprema
Karfiol iskidati na cvetiće i skuvati. Testeninu skuvati posebno, ali kraće nego što piše na uputstvu, jer će se kasnije i zapeći. Šargarepu i praziluk iseckati, pa prodinstati na malo ulja, pa dodati meso i nastaviti sa dinstanjem dok ne uvri sva voda. Kada je gotovo, dodati suvi biljni začin, vlašac, peršun i beli luk u granulama, oceđeni karfiol i testeninu i prezle, pa sve lagano izmešati.
Posebno izmešati jaja, pavlaku, jogurt i mleko, preliti preko smese i lagano izmešati, pa preručiti u posudu za pečenje. Peći 35-40 minuta na 180 stepeni, a zatim narendati kačkavalj i kratko vratiti u isključenu rernu da se kačkavalj otopi.
Služiti uz svežu zelenu salatu i povrće.