Malo drugačiji ručak: Zapečeni karfiol sa mesom i testeninom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 glavica karfiola
  • 400 g mlevene junetine
  • 2 šargarepe
  • 1/2 struka praziluka
  • 200 g testenine po želji
  • 2 kašike prezli
  • 3 jajeta
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml mleka
  • 100 g kačkavalja

Priprema

Karfiol iskidati na cvetiće i skuvati. Testeninu skuvati posebno, ali kraće nego što piše na uputstvu, jer će se kasnije i zapeći. Šargarepu i praziluk iseckati, pa prodinstati na malo ulja, pa dodati meso i nastaviti sa dinstanjem dok ne uvri sva voda. Kada je gotovo, dodati suvi biljni začin, vlašac, peršun i beli luk u granulama, oceđeni karfiol i testeninu i prezle, pa sve lagano izmešati.

Posebno izmešati jaja, pavlaku, jogurt i mleko, preliti preko smese i lagano izmešati, pa preručiti u posudu za pečenje. Peći 35-40 minuta na 180 stepeni, a zatim narendati kačkavalj i kratko vratiti u isključenu rernu da se kačkavalj otopi.

Služiti uz svežu zelenu salatu i povrće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading