BOGATA STARINSKA POSLASTICA Ruska torta sa orasima, užitak slađi od snova
Ovoj torti neće moći da odoli nijedan sladokusac! Probajte i uživanje je zagarantovano
Sastojci za biskvit:
- 400 g mlevenih oraha
- 10 belanca
- 400 g šećera
- 2 vanilina šećera
Sastojci za krem:
- 4 kremfixa za šlag
- 150 g šećera u prahu
- 1 l slatke pavlake
- 2 vanilina šećera
Ostali sastojci:
- 150 g prženih i sitno naseckanih lešnika
Priprema – Ruska torta sa orasima:
Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.
U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. (za skraćeni postupak, pripremiti tortu pravougaonog oblika, ispeći 2 kore u velikom plehu za pečenje, a kasnije ih samo iseći na 3 dela.
Obavezno kalup za torte ili pleh za pečenje prethodno obložiti sa masnim papirom za pečenje kolača)
Za kremu umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju.
Na kraju jednostavno slagati tortu: kora- krema – lešnici i tako sve do kraja.