Ovo sigurno niste probali: Posna musaka sa tunjevinom
Sastojci
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 2 glavice crni + crveni luk
- 3-4 čena belog luka
- 2 konzerve tunjevine
- 3 šargarepe
- po ukusu začini
Za preliv:
- 75 g (1/4 kocke) margarina
- 4 kašike brašna
- 500 ml biljnog mleka
Priprema
Luk iseckajte i stavite da se dinsta. Dok se luk dinsta, šargarepu očistiti i narendati, pa dodati luku. Dinstati 5 minuta pa dodati oceđenu tunjevinu i sve dobro sjediniti i začiniti.
Krompir očistiti i iseći tanko. Složiti krompir na dnu tepsije da pokrijete dno. Rasporediti 1/2 fila, pa ponovo krompir, pa drugu 1/2 fila i na kraju zatvoriti krompirom.
Kada ste musaku složili napravite besamel sos. Stavite margarin na laganu vatru da se istopi, pa dodate brašno i sjedinite, sacekajte minut dva dok ne počne da “cvrči” pa dodajite mleko uz konstantno mešanje da ne ostanu grudvice.
Kada je gotovo prelite preko musake i pospite sa začinima po želji. Pecite 40-ak minuta na 200 C.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)