Ovo sigurno niste probali: Posna musaka sa tunjevinom
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice crni + crveni luk
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 3 šargarepe
  • po ukusu začini

Za preliv:

  • 75 g (1/4 kocke) margarina
  • 4 kašike brašna
  • 500 ml biljnog mleka

Priprema

Luk iseckajte i stavite da se dinsta. Dok se luk dinsta, šargarepu očistiti i narendati, pa dodati luku. Dinstati 5 minuta pa dodati oceđenu tunjevinu i sve dobro sjediniti i začiniti.

Krompir očistiti i iseći tanko. Složiti krompir na dnu tepsije da pokrijete dno. Rasporediti 1/2 fila, pa ponovo krompir, pa drugu 1/2 fila i na kraju zatvoriti krompirom.

Kada ste musaku složili napravite besamel sos. Stavite margarin na laganu vatru da se istopi, pa dodate brašno i sjedinite, sacekajte minut dva dok ne počne da “cvrči” pa dodajite mleko uz konstantno mešanje da ne ostanu grudvice.

Kada je gotovo prelite preko musake i pospite sa začinima po želji. Pecite 40-ak minuta na 200 C. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading