Bolje nego iz pekare: Susam kiflice
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Potrebno je:

  • 200 g raženo integralno brašno
  • 200 g speltino ili obično belo pšenično brašno
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 100 ml ulja
  • 1 žumance
  • 100 ml mleka
  • 100 ml jogurta

Za premazivanje:

  • 1 umućeno belance
  • 100 g susama

Priprema

U mleko razmititi kvasac, šećer i kašičicu brašna i ostaviti da malo nadođe. Zatim dodati žumance, ulje, so i brašna, pa umesiti fino glatko testo, pa ostaviti pola sata.

Zatim podeliti testo na četri dela. Svaki deo razviti u krug i seći kiflice po želji veličine. U jedan tanjir izmutiti belance, a u drugi sipati susam. Svaku kiflicu prvo uvaljati u belance, pa je onda spustiti u susam, da se susam bogato zalepi za kiflicu.

Poređati kiflice u tepsiju i ostaviti tako još desetak minuta dok se greje rerna. Staviti kiflice da se peku u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading