HIT TRETMANI ZA BRZO PODMLAĐIVANJE Najpopularnije estetske procedure koje pomažu da izgledate odmorno i mladoliko bez obzira na godine

Piše: Vesna Vukadinović | Žena 12.12.2022 17:30

Počele su pripreme za doček i pravi je trenutak da osvežite lice. Postoje brojne metode kojima koža brzo dobija sjaj, ublažavaju se bore, uklanja se umor, a hit su tretmani kod kojih se rezultat vidi odmah i nema oporavka.

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Najpopularnije estetske tretmane za ublažavanje bora i ulepšavanje nam je predstavila dr sci. med. Maja Jevđević, sertifikovani doktor estetske medicine.

Bolje sprečiti nego zatezati

Vreme ne možete da zaustavite, a da biste zadržali što duže mladolik izgled, najvažnija je prevencija. Doktorka savetuje da se posle dvadesete godine počne sa tretmanima biorevitalizacije, kojima se u kožu unose hijaluronska kiselina, aminokiseline, vitamini, polipeptidi, kolagen.

- Kada je reč o ulepšavanju, devojke danas uglavnom rade procedure za konturisanje lica, kao što su isticanje usana, jagodica, podizanje obrva, korekcija brade. Žene posle četrdesete žele lifting hijaluronom i korekciju bora. Sve generacije žele zdravu i negovanu kožu, koja izgleda kao provučena kroz Instagram filter, pa su tretmani za postizanje takvog izgleda isto popularni - otkriva doktorka Jevđević.

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Dr sci. med. Maja Jevđević, sertifikovan doktor estetske medicine

 

Kako se brzo podmladiti?

Najefikasnija je kombinacija različitih procedura zato što ne stari samo koža nego se s godinama menjaju sve strukture lica - kosti, mišići, duboke masti. -- Estetska medicina je napredovala i ljudi koji žele lifting nemaju samo hirurgiju kao opciju. Opuštanje lica javlja se kao posledica gubitka dubokih masti u srednjem masivu lica, pa ono pada nadole, vide se nazolabijalne i marionetske bore, spuštaju se uglovi usana i pojavljuju jastučići na liniji donje vilice. Lifting se radi injektovanjem hijalurona. Procedura je zahvalna zato što nije potreban oporavak, a efekti se vide odmah - objašnjava doktorka.

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Važno je ne menjati prirodan izgled

Često viđamo žene koje posle estetskih intervencija izgledaju potpuno drugačije - usne ili jagodice su ogromne, lice naduveno, ne mogu prirodno da se nasmeju, deluju ukočeno.

- To zavisi od preparata i estetskih principa lekara i pacijenta. Za mene je važno da promenu vidi pacijent, a da ostali primete da ta osoba izgleda lepo, ali ne i šta je radila na licu. Biram preparate koji prate prirodnu dinamiku lica i koji se inkorporiraju u tkivu. Ne želim da narušim prirodni izgled pacijenta i često odbijem intervencije za koje mislim da nisu potrebne. Samo tako se može postići sjajan rezultat – ističe doktorka Jevđević.

Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

I muškarci se ulepšavaju!

Estetski tretmani nisu više rezervisani samo za žene. Muškarci se ne ustručavaju da urade intervenciju koja će im ublažiti bore ili ih malo ulepšati.

- Sve više muškaraca dolazi na razne tretmane. Najčešće rade korekciju podočnjaka, odnosno brisanje umornog izgleda lica, uklanjanje bora, isticanje konture donje vilice, „jow line“ i lipolizu stomaka - navodi doktorka Jevđević.

Expand player
Pogledajte više