botoks
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Najpopularnije estetske tretmane za ublažavanje bora i ulepšavanje nam je predstavila dr sci. med. Maja Jevđević, sertifikovani doktor estetske medicine.

Bolje sprečiti nego zatezati

Vreme ne možete da zaustavite, a da biste zadržali što duže mladolik izgled, najvažnija je prevencija. Doktorka savetuje da se posle dvadesete godine počne sa tretmanima biorevitalizacije, kojima se u kožu unose hijaluronska kiselina, aminokiseline, vitamini, polipeptidi, kolagen.

- Kada je reč o ulepšavanju, devojke danas uglavnom rade procedure za konturisanje lica, kao što su isticanje usana, jagodica, podizanje obrva, korekcija brade. Žene posle četrdesete žele lifting hijaluronom i korekciju bora. Sve generacije žele zdravu i negovanu kožu, koja izgleda kao provučena kroz Instagram filter, pa su tretmani za postizanje takvog izgleda isto popularni - otkriva doktorka Jevđević.

HIT TRETMANI ZA BRZO PODMLAĐIVANJE Najpopularnije estetske procedure koje pomažu da izgledate odmorno i mladoliko bez obzira na godine

Dr sci. med. Maja Jevđević, sertifikovan doktor estetske medicine

 

Kako se brzo podmladiti?

Najefikasnija je kombinacija različitih procedura zato što ne stari samo koža nego se s godinama menjaju sve strukture lica - kosti, mišići, duboke masti. -- Estetska medicina je napredovala i ljudi koji žele lifting nemaju samo hirurgiju kao opciju. Opuštanje lica javlja se kao posledica gubitka dubokih masti u srednjem masivu lica, pa ono pada nadole, vide se nazolabijalne i marionetske bore, spuštaju se uglovi usana i pojavljuju jastučići na liniji donje vilice. Lifting se radi injektovanjem hijalurona. Procedura je zahvalna zato što nije potreban oporavak, a efekti se vide odmah - objašnjava doktorka.

HIT TRETMANI ZA BRZO PODMLAĐIVANJE Najpopularnije estetske procedure koje pomažu da izgledate odmorno i mladoliko bez obzira na godine

Foto: Shutterstock

 

Važno je ne menjati prirodan izgled

Često viđamo žene koje posle estetskih intervencija izgledaju potpuno drugačije - usne ili jagodice su ogromne, lice naduveno, ne mogu prirodno da se nasmeju, deluju ukočeno.

- To zavisi od preparata i estetskih principa lekara i pacijenta. Za mene je važno da promenu vidi pacijent, a da ostali primete da ta osoba izgleda lepo, ali ne i šta je radila na licu. Biram preparate koji prate prirodnu dinamiku lica i koji se inkorporiraju u tkivu. Ne želim da narušim prirodni izgled pacijenta i često odbijem intervencije za koje mislim da nisu potrebne. Samo tako se može postići sjajan rezultat – ističe doktorka Jevđević.

HIT TRETMANI ZA BRZO PODMLAĐIVANJE Najpopularnije estetske procedure koje pomažu da izgledate odmorno i mladoliko bez obzira na godine

Foto: Shutterstock

 

I muškarci se ulepšavaju!

Estetski tretmani nisu više rezervisani samo za žene. Muškarci se ne ustručavaju da urade intervenciju koja će im ublažiti bore ili ih malo ulepšati.

- Sve više muškaraca dolazi na razne tretmane. Najčešće rade korekciju podočnjaka, odnosno brisanje umornog izgleda lica, uklanjanje bora, isticanje konture donje vilice, „jow line“ i lipolizu stomaka - navodi doktorka Jevđević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading